Frequently Asked Questions

Heb je vragen? Misschien staat je vraag - en het antwoord - hier wel bij!

Vragen vooraf

Het is belangrijk dat je enigszins analytisch onderlegd bent (dat je bijvoorbeeld aanleg voor wiskunde hebt). Maar we hebben de opleiding zo samengesteld dat ook als je nog geen ervaring hebt, de opleiding zou moeten kunnen volgen. Hoe meer ervaring je hebt met bijvoorbeeld programmeertalen, hoe makkelijker het zal zijn. We schatten in dat je voor deze opleiding een HBO-denkniveau moet hebben. Dat hoef je niet aan ons te bewijzen met een HBO-diploma; het kan ook goed uit je werkervaring blijken. Twijfel je of je deze opleiding aankunt; meld je dan vrijblijvend aan. We zullen na het ontvangen van je aanmeldformulier een mailtje aan je sturen met een uitnodiging voor een telefonisch gesprek. We kunnen dan samen bespreken of deze opleiding bij je past.
Tuurlijk! Dit is een online opleiding. Als het tijdsverschil voor jou geen belemmering vormt, ben je van harte welkom!
Wij adviseren je om op een laptop of computer te werken met Windows OS, voor meerdere modules heb je een Windows OS nodig. Mocht je in het bezit zijn van een Mac OS kun je Parallels-software downloaden. Die stelt je in staat gebruik te maken van een Windows OS op je Mac OS. Ook adviseren we je een laptop of computer te gebruiken met een camera en een goede microphone, omdat je mee gaat doen aan meerdere webinars en teambuilding-opdrachten waarbij wij gebruik maken van videobellen.
Zowel het fulltime track als het parttime track kunnen doorgang vinden bij ten minste 20 deelnemers.
Je kunt kiezen voor het fulltime track; daarbij gaan we uit van 36 studie-uren per week. Deze track duurt 15 weken (en je krijgt 3 weken vakantie: van 13 februari tot en met 28 februari, en van 1 mei tot en met 9 mei. Dus als je die weken meerekent is de duur 18 weken). Je kunt ook kiezen voor parttime; daarbij gaan we uit van 24 studie-uren per week. Die track duurt 22 weken (ook hier 3 weken vakantie: eveneens van 13 februari tot en met 28 februari, en van 1 mei tot en met 9 mei. Dus totale duur 25 weken). Je kunt je tijd zelf indelen; al zijn er wel wekelijkse live (webinar)momenten met coaches, trainers en mede-kandidaten waar je digitale aanwezigheid gewenst is.
We hebben 3 weken in het programma vrij gepland voor zowel de fulltimers als de parttimers. We volgen hierin zoveel mogelijk de schoolvakanties. De vakantiedagen zijn zowel voor de parttimers als voor de fulltimers van 13 februari tot en met 28 februari, en van 1 mei tot en met 9 mei. Heb je zelf al andere vakantieplannen die buiten de geplande vakantieperiode vallen? Weet dat de lessen gewoon doorgaan en je niet te veel achterop kunt raken. Het is je eigen verantwoordelijkheid gemiste live sessies terug te kijken en te zorgen dat je zo snel mogelijk weer synchroon loopt met de groep, zodat je de live trainingssessies ter voorbereiding van je examen kunt bijwonen. Heb je al vakantieplannen die niet in de geplande vakantieperiode vallen, dan ben je verplicht dit tijdens je telefonische intakegesprek met Techionista te vermelden: zo kunnen wij een beter positief dan wel negatief deelname-advies geven.

Aanmeldprocedure

Als je geïnteresseerd bent, vul je eerst het aanmeldformulier in. Door dit formulier krijgen wij een beeld van je ervaring en achtergrond. Vervolgens krijg je een mailtje van ons met daarin een uitnodiging voor een persoonlijk, telefonisch gesprek. Die kun je zelf eenvoudig inplannen. Tijdens dit korte gesprek nemen we je wensen door, je achtergrond en de aard van de opleiding. Je krijgt dan een positief of een negatief deelname-advies van Techionista. Bij een positief advies hebben wij er alle vertrouwen in dat je deze opleiding goed zult afronden en dat je goede kansen hebt op het vinden van een baan. Bij een negatief advies staat het je nog steeds vrij om toch deel te nemen, maar vermoeden wij dat de opleiding erg zwaar voor je wordt.
Zo snel mogelijk! Sommige opleidingen kunnen pas doorgang vinden bij een bepaald aantal deelnemers. Hoe eerder we weten dat we het benodigde aantal gehaald hebben, hoe beter!

Over de opleiding

Wij vinden van wel 🙂 Uit ervaring blijkt, dat live contactmomenten - hetzij met trainers, je mentor of je medestudenten - je slagingskans enorm doen toenemen. Mocht je onverhoopt een keer niet kunnen aansluiten bij een live sessie (bijvoorbeeld een webinar van een trainer), dan kun je deze eventueel terugkijken: wij zullen alles sessies namelijk ook opnemen.
Je kunt je uren voor het grootste deel zelf indelen. Dit geldt voor zowel het voltijd als het deeltijd track. Op sommige dagen wordt je live (digitale) aanwezigheid verwacht.
Voor het fulltime track zijn de vaste dagen waarop je (soms, dus niet altijd) virtueel aanwezig moet zijn: op maandagochtend tussen 9.00 uur en 13.00 uur, op donderdagochtend tussen 9.00 uur en 13.00 uur, en op vrijdag tussen 9.00 uur en 13.00 uur. Daarnaast wordt van je verwacht dat je fulltime beschikbaar bent tijdens de Microsoft-certificeringsdagen van de cursus: maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 uur en 17.00 uur. In die weken word je door een gecertificeerde trainer voorbereid op je Microsoft-examens en vinden de daadwerkelijke examens plaats. Voor het parttime track wordt je live (digitale) aanwezigheid verwacht op vaste dagen waarop je (soms, dus niet altijd) virtueel aanwezig moet zijn. Dit is op maandagochtend tussen 09:00 uur en 13:00 uur en op vrijdag tussen 09:00 uur en 13:00 uur. Tijdens de Microsoft certificatiedagen van de cursus wordt van je verwacht dat je op maandag, donderdag en vrijdag (digitaal) live aanwezig bent van 9.00 uur tot 17.00 uur. In die weken word je door een gecertificeerde trainer voorbereid op je Microsoft examens en vinden de daadwerkelijke examens plaats.
Je doet examens voor Azure Fundamentals (AZ-900), Implementing an Azure Data Solution (DP-200), Designing an Azure Data Solution (DP-201) en Analyzing Data with Microsoft Power BI (DA-100). We gaan er natuurlijk vanuit dat je slaagt 🙂 Daarmee ben je klaar voor een baan als (junior) data scientist, data engineer, data analist of business intelligence professional.
Op 26 januari 2021 starten de eerstvolgende tracks. De volgende tracks in 2021 starten op 6 april, 8 juni, 7 september en 9 november.
De examens plan je samen met Techionista in. Je kunt de examens online doen.

Vragen over baankansen

Wij organiseren tijdens het Microsoft Azure Certified Data & AI-track digitale speeddates met geïnteresseerde bedrijven. Daarnaast ondersteunen wij je met verschillende soft skills-trainingen die je gaan helpen met bijvoorbeeld het opstellen van een goed cv en het voorbereiden van (technische) solicitatiegesprekken. Bovendien zal onze recruiter al tijdens de opleiding je cv delen met geïnteresseerde bedrijven. Goed om te weten: 95% van de vrouwen die bij ons een omscholingstraject volgden, is inmiddels aan het werk in ICT.
De ICT-sector in Nederland stond in 2019 nog garant voor 7% groei. We zien dat die groei weliswaar afzwakt, maar nog steeds zijn er veel openstaande vacatures in ICT. Net als alle markten zal ook de ICT-markt deels beïnvloed worden. Maar dat neemt niet weg dat ICT nog altijd tot de meest toekomstbestendige segmenten behoort.

De kosten

Als je niet rond kunt komen omdat je tijdens het studeren bij Techionista geen inkomen hebt, kun je je aanmelden bij TechMeUp. Zij maken studievoorschotten mogelijk voor studenten die tijdens hun omscholingstraject naar IT te weinig inkomen hebben om een opleiding te kunnen volgen. Lees hier meer over TechMeUp
Het zijn onzekere tijden. Het corona-virus houdt niet alleen onze gezondheid, maar ook onze economie in zijn greep. Nú investeren in een toekomstbestendige baan is weliswaar een goed idee; maar ook spannend. Juist nu. Dat begrijpt Techionista heel goed. Wij vinden het belangrijk dat (specifiek) vrouwen júist nu kiezen voor een carrière in ICT; of specifieker: een carrière in Data & AI. Want wat de toekomst gaat brengen: we weten het niet. Maar wat we wel denken te weten is dat ICT in de toekomst zal groeien. Die zekerheid lijkt voor veel andere segmenten nu weg te vallen. Onder onze aanmeldingen zien we stewardessen, event managers, marketeers: mensen die vrezen voor de (nabije) toekomst van hun professie. Die mensen moeten nu de kans krijgen zich om te scholen. Daarom heeft Techionista besloten het financiële risico voor alle deelnemers aan het Microsoft Azure Certified Data & AI-track over te nemen van de kandidaten, door de resterende studiekosten van € 5.000 volledig op zich te nemen. Een deelnemer betaalt voor deze opleiding dus uitsluitend nog de eigen bijdrage van € 3.500 ex BTW (€ 4.235 incl. BTW) en geen cent meer. Daarnaast gaat onze recruiter al tijdens de opleiding samen met kandidaten aan de slag om een baan te vinden. Scoort een kandidaat via het netwerk van Techionista (bijvoorbeeld via de Job Fair of de recruiter) een baan; dan vragen we de toekomstige werkgever de resterende studiekosten op zich te nemen. Lukt het niet om een baan te vinden, dan ligt het risico van de resterende studiekosten dus bij Techionista. De kandidaat betaalt nooit meer dan € 3.500 (ex BTW). Ook als een kandidaat besluit te gaan freelancen of ondernemen na de opleiding, of te gaan werken bij een bedrijf dat de resterende studiekosten niet betaalt, geldt: de kandidaat betaalt nooit meer dan € 3.500 (ex BTW).
Wij bieden het Microsoft Azure Certified Data & AI track voor € 3.500 ex BTW (€ 4.235 incl. BTW) aan kandidaten aan. Dat is wat je als kandidaat betaalt. Maar dat is natuurlijk niet de echte waarde van deze opleiding: die ligt veel hoger. Als we een commercieel tarief zouden hanteren, zou deze opleiding je € 9.972,94 (ex BTW) kosten. Maar Techionista heeft een missie: wij willen zoveel mogelijk vrouwen de kans geven zich te laten omscholen naar een baan in ICT. Daarom willen wij de financiële drempel zo laag mogelijk houden om deel te nemen aan dit traject. Gelukkig hebben wij een geweldige partner gevonden in Microsoft. Dankzij hun financiële steun, hebben we de daadwerkelijke studiekosten aanzienlijk kunnen verlagen: tot € 8.500 ex BTW. Zoals gezegd is jouw eigen bijdrage € 3.500 (ex BTW). Dat betekent dus dat de resterende studiekosten € 5.000 ex BTW bedragen. Voorheen parkeerden we die resterende studiekosten tot na de opleiding. Zou een kandidaat binnen 2 maanden na afstuderen een baan vinden, dan zouden wij de resterende studiekosten op de toekomstige baas verhalen. Of; als een kandidaat zou besluiten binnen 2 maanden na afstuderen een baan te accepteren bij een bedrijf die niet van plan is de resterende studiekosten van de kandidaat over te nemen; dan zou de kandidaat die resterende kosten zelf - eventueel in termijnen - aan ons terugbetalen. Mocht het niet lukken om binnen twee maanden na afstuderen een baan te vinden, dan lag het risico al bij Techionista. Dan gold: no cure, no pay en werden de resterende studiekosten kwijtgescholden. Tijdens Covid-19 veranderen we de voorwaarden. We hopen nog steeds de resterende studiekosten van € 5.000 (ex BTW) op je toekomstige baas te verhalen. Maar als dat niet lukt, ligt het risico volledig bij Techionista. Zo weet jij als kandidaat waar je aan toe bent. Je betaalt nooit meer dan € 3.500 (ex BTW) en kunt erop rekenen dat wij ons best doen, zodat jij zo snel mogelijk na afstuderen een baan vindt.
Deze opleiding is primair bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan (of freelance klussen). Stel dat je ergens in dienst bent ten tijde van deze opleiding, maar je wilt graag na het afronden ervan een nieuwe baan vinden; dan zien we je als werkzoekend. Ook dan betaal je slechts € 3.500 ex BTW. Als je ergens in dienst bent en ook niet van plan bent van baan te veranderen, dan is het de bedoeling dat je huidige werkgever, of jij zelf de totale studiekosten betaalt; zijnde € 8.500 (ex BTW).

RESERVEER JE PLEK OF TWIJFEL JE NOG? PLAN DAN VRIJBLIJVEND EEN CALL MELD JE AAN

Het antwoord op je vraag niet gevonden?