Boost je carrière met de online Microsoft Certified Data Analyst Track Met subsidie van 'NL leert door - Sectoraal Maatwerk' is deze track nu gratis!

Klaar voor het Microsoft DA-100-examen

5 online trainingsdagen + 0,5 dag online examprep + zelfstudie

09:00-17:00

logo-top-3

Dit ga je leren

Leer data analyseren met Microsoft Power BI en bereid je voor op het officiële Microsoft DA-100-examen.

Met Microsoft Power BI kun je data heel mooi én interactief visualiseren. Het is een tool die graag en veel door bijvoorbeeld data analisten wordt gebruikt. Zou je je graag willen omscholen om als data analist aan de slag te kunnen, of wil je je skills verrijken om zo een stevigere positie op de arbeidsmarkt te krijgen? Dan is de Microsoft Certified Data Analyst Track iets voor jou!

Wij geloven in een combinatie van hard skills en business skills. Daarom leer je tijdens deze opleiding niet alleen alles wat met data-analyse te maken heeft: van het opschonen van data tot het maken van datamodellen met Power BI; je werkt ook hands-on aan het bouwen van een professioneel dashboard. Na deze opleiding ben je klaar om op te gaan voor het Microsoft-examen ‘Data analyseren met Microsoft Power BI’ (DA-100).

Om je goed voor te bereiden op het Microsoft-examen ‘Data analyseren met Microsoft Power BI’ (DA-100), maken we tijdens onze trainingen gebruik van het officiële E-learningmateriaal van Microsoft en een Microsoft-oefenexamen (let op: deze materialen zijn in het Engels). De trainingen worden (in het Nederlands) gegeven door Microsoft-gecertificeerde
trainers en je wordt begeleid door een mentor/coach.

Deze opleiding wordt gratis aan werkenden aangeboden, dankzij subsidie vanuit NL Leert Door – Sectoraal Maatwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door CA-ICT. Meer informatie over NL Leert Door – Sectoraal Maatwerk vind je op onze subsidiepagina.

Live trainingsdagen en zelfstudie

Deze training bestaat uit 40 uur live training (verdeeld over 5 live online trainingsdagen) en 4 uur voorbereiding op het examen – middels een proefexamen. Natuurlijk heb je daarna ook nog zelfstudie-uren nodig, voordat je klaar bent om op te gaan voor het examen. Hoelang je daarmee bezig bent? Dat verschilt per persoon. Gemiddeld zijn mensen daar zo’n 40 uur mee bezig. En je krijgt ook de kans je vast te bijten in een business case! Zo breng je het geleerde meteen in de praktijk. Na de live trainingsdagen krijg je van ons een voucher om op te gaan voor het Microsoft DA-100-examen. Daarmee kun je je examen zelf inplannen.

Deze training wordt full-time en part-time aangeboden. Bij de full-time track zijn er maximaal vier live online trainingsdagen per week. We gaan er daarnaast ook vanuit dat je bezig bent met zelfstudie. Je kunt uitgaan van 40 uur studiebelasting per week. Al hangt het daadwerkelijke aantal studie-uren af van je ervaring. Bij de part-time track zijn er maximaal 2 live online trainingsdagen per week. Daarnaast gaan we ook hier uit van zelfstudie-uren. Je zult bij de part-time track gemiddeld 20 uur per week aan de studie zijn.

Hier ga je mee aan de slag

 • Haal gegevens uit een andere bron
 • Maak een profiel van de gegevens
 • Clean, transformeer en laad de gegevens
 • Ontwerp een datamodel
 • Ontwikkel een datamodel
 • Maak metingen met DAX-formules
 • Optimaliseer de prestaties van het model
 • Maak rapporten
 • Maak dashboards
 • Verrijk rapporten voor bruikbaarheid
 • Verbeter rapporten om inzichten bloot te leggen
 • Voer geavanceerde analyses uit
 • Beheer datasets
 • Creëer en beheer workspaces

Bouw een professioneel dashboard

Na een korte introductie van het programma Power BI leidt de trainer je stap voor stap door diverse voorbeeldcases. Tijdens deze hands-on training leer je hoe je een Professioneel Dashboard bouwt in Power BI. Je krijgt ontwerptips en leert de juiste grafiek te kiezen om het perfecte dashboard te maken. Je leert hoe je een dashboard interactief maakt met behulp van knoppen en drill-through interacties.

Business Case

Je kunt werken aan het analyseren van tekstuele reviews die je met behulp van machine learning, de cognitive service van Microsoft Azure, toepast. Vervolgens start het transformeren, analyseren en visualiseren van deze reviews. Je werkt de resultaten uit in een zelfontworpen en vooral gebruiksvriendelijk dashboard.

VOOR WIE

Mensen in loondienst of ZZP’ers met een enige kennis van ICT

Datums

 • VOL: Parttime: 1, 5, 8, 12, 16 november van 9.00 tot 17.00 uur en op 19 november van 9 tot 13.00 uur
 • Parttime: 23, 24, 30 november en 1 en 6 december van 9.00 tot 17.00 uur en op 8 december van 9.00 tot 13.00 uur
 • Fulltime: 9, 10, 13, 14, 16 van 9.00 tot 17.00 uur en op 17 december van 9.00 tot 13.00 uur
 • Fulltime: 1, 2, 3, 8 en 10 februari van 9.00 tot 17.00 uur, en op 11 februari van 9.00 uur tot 13.00 uur
 • Parttime: 22, 25, 29, 30 maart en 6 april van 9.00 tot 17.00 uur, en op 8 april van 9.00 – 13.00 uur

 

Prijs

Met subsidie van ‘NL leert door – Sectoraal Maatwerk’ is deze opleiding twv € 2.125 – ex btw. gratis