The world of Data & AI & Power BI Basics

2-daags Techionista up-skilling track in samenwerking met We Rise

100% vanuit huis | Gratis Nederlandstalige cursus voor vrouwen in de metropoolregio Amsterdam die lid zijn/worden van We Rise | Inspirerend en hands-on

Werk of woon je in de metropoolregio Amsterdam* en lijkt de wereld van data en AI jou ook zo interessant? Maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan hebben wij iets leuk voor je! Samen met We Rise organiseren wij een gratis, tweedaagse cursus, waarin we je een crashcourse data & AI geven, je hands-on aan de slag gaat met je eigen business model canvas én je je eerste stappen in Power BI gaat zetten. Na deze cursus weet je beter welke rollen er zijn in Data & AI, en of het bij je past. Bovendien heb je een eerste dashboard gebouwd in Power BI. En dat alles: gratis en voor niks, speciaal voor vrouwen in de metropoolregio Amsterdam die lid zijn van We Rise. Ben je nog geen lid van We Rise? Geen zorgen! Dat kun je eerst worden. Hieronder lees je meer over de voorwaarden.

*De metropoolregio Amsterdam is veel breder dan alleen Amsterdam. Het gebied strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer. Wil je weten of jouw gemeente er ook onder valt? Neem dan vooral even een kijkje op deze Wikipedia-pagina.

15 Studenten per track

nieuwe data volgen

09:00-17:00

logo-top-3

Dit ga je leren

Tijdens deze twee-daagse cursus word je getrakteerd op een flinke dosis inspiratie én ga je lekker hands-on aan de slag met Power BI. Klik hieronder op de dagen voor meer informatie over wat er per dag op het programma staat. Let op: het is belangrijk dat je op de tweede dag van deze cursus beschikking hebt over een Windows-laptop. Met een MacBook wordt deelname aan deze cursus ernstig ontraden.

Op de eerste dag stellen we je eerst voor aan een rolmodel. Iemand die een carrièreswitch achter de rug heeft, door zich te laten omscholen aan Techionista Academy. Inmiddels is ze succesvol aan het werk in data & AI. Zij kan je als geen ander vertellen over de twijfels die ze van tevoren misschien had (je zult ze vast herkennen ;)), over haar studie-ervaringen en uiteindelijk over haar supergave, nieuwe baan in data & AI.  Daarna ga je aan de slag met... jezelf! Wij zien dat er op de arbeidsmarkt steeds meer gefocust wordt op mentaliteit, en minder op harde kennis. Maar dan is het wel handig om te weten welke talenten jij van nature al in huis hebt. Daarom ga je jezelf in kaart brengen aan de hand van je eigen Business Model Canvas. Vervolgens is het tijd voor hard skills! We dompelen ons onder in de wondere wereld van data & AI. Maar wat is wat eigenlijk? Wat is nou het verschil tussen bijvoorbeeld een data scientist, een data analist en een data engineer? Wij leggen het je uit. Aan het einde van Dag 1 geven we je een crash course Power BI en dashboarding. Met deze theorie kun je op Dag 2 aan de slag.
Je kreeg op Dag 1 nogal wat informatie op je bordje. No worries; een Techionista Coach vat de basics van Power BI nog even voor je samen. En dan is het tijd om samen met je studiegenoten aan de slag te gaan met het bouwen van een professioneel dashboard in Power BI. Je leert verschillende features van Power BI kennen en leert door te doen. Aan het eind van de dag tonen jullie aan elkaar de resultaten. Natuurlijk vatten we al het geleerde nog even kort voor je samen.

Voor Wie

Voor vrouwen in de metropoolregio Amsterdam die lid zijn/worden van We Rise

Aantal dagen

2 Dagen

Prijs

Deze gratis track heeft een waarde van € 995,- exclusief BTW

Logo We Rise

Over We Rise

We Rise is een ‘Female Hub’-project gevestigd in Amsterdam, gericht op gendergelijkheid en diversiteit op digitale en tech-gerelateerde werkplekken. In samenwerking met andere op vrouwen gefocuste partnerorganisaties zijn de pijlers van We Rise het verzamelen van data, het versterken van kennis en netwerkmogelijkheden, om de zichtbaarheid en vertegenwoordiging van vrouwelijke ondernemers en vrouwen in de techsector te vergroten. Het We Rise-programma draait om trainingen, workshops, mentorsessies, netwerkevenementen en nog veel meer.

icon q&a

Dit zijn de voorwaarden om deel te nemen

Deze gratis, tweedaagse up-skilling track van Techionista is speciaal voor vrouwen (of voor iedereen die zich als vrouw identificeert). Omdat je deelname vanuit subsidie wordt betaald, zijn er voorwaarden aan verbonden. Om gratis deel te kunnen nemen moet je woonachtig of werkzaam zijn in de metropoolregio Amsterdam. Ook moet je lid zijn of worden van We Rise. Het lidmaatschap kost 60 euro. Daarmee steun je de mooie missie van We Rise, krijg je deze opleiding ter waarde van € 995 ex BTW gratis en mag je deelnemen aan inspirerende We Rise-events.
Wij maken ons hard voor een goede weerspiegeling van de Amsterdamse samenleving. Daarom houden wij bij de selectie van deelnemers rekening met een zo groot mogelijke diversiteit aan bijvoorbeeld leeftijd, werkervaring en culturele achtergrond. Per track hebben we plek voor 15 deelnemers.

De selectieprocedure

Omdat we maar beperkt plek hebben voor deze gratis, tweedaagse cursus en aan deelname-voorwaarden zijn verbonden, is er sprake van een selectieprocedure. Om kans te maken op een deelname, vul je het aanmeldformulier in. Uiterlijk 3 weken voor de start van de track komen we bij je terug om je te laten weten of je geselecteerd bent voor deelname.