Je data science-team uitbreiden? Plan een digitale speeddate met onze kandidaten!

Met 4 Microsoft-certificaten op zak zijn onze studenten klaar voor een baan in data science. Misschien wel binnen jouw bedrijf! Ben je benieuwd naar onze studenten? Je kunt vrijblijvend digitaal met hen speed daten op een moment dat het jou uitkomt. Zo krijg je snel een goede indruk van het talent dat wij voor je in huis hebben.

4
MICROSOFT CERTIFICATEN
15
WEKEN FULLTIME THEORIE EN PRAKTIJK
95
PROCENT VAN DE OUD-STUDENTEN WERKT NU IN ICT*

*“Van de vrouwen die deelnamen aan onze omscholingstrajecten, vond 95% een baan in ICT. Je merkt echt dat onze speeddate-sessies met ICT-bedrijven een wereld van verschil maken in het sollicitatieproces. Het werkt!”

Tamira van Roeyen, Co-Founder

Kom digitaal speed daten met onze kandidaten

De studenten van het Microsoft Azure Certified Data & AI Track hebben besloten hun carrière een boost te geven. Meestal hebben ze al een indrukwekkende carrière op hun naam staan, maar nu zetten ze hun tanden in data science. Vaak hebben ze op eigen houtje al leren programmeren met talen als Python, of hebben ze binnen hun huidige baan al wat data analyse gedaan. Nu willen ze de volgende stap maken door officieel als data science professional aan de slag te gaan. Onze kandidaten spreken vloeiend Nederlands of Engels. Tijdens een speciaal voor jou georganiseerde digitale speed date-sessie kun je als werkgever exclusief met hen in contact komen. Je spreekt dan zoveel mogelijk kandidaten in korte tijd, zodat je elkaar snel leert kennen. Natuurlijk krijg je na elke speed date het cv mee.

Met 4 Microsoft-certificaten klaar voor een baan in data science

Samen met Microsoft heeft Techionista een 100% online opleiding samengesteld die kandidaten in 15 weken fulltime of 22 weken parttime klaarstoomt voor een baan in data science. Na het Microsoft Azure Certified Data & AI Track hebben ze de volgende vier Microsoft-certificaten op zak: Azure Fundamentals (AZ-900), Implementing an Azure Data Solution (DP-200), Designing an Azure Data Solution (DP-201) en Analyzing Data with Microsoft Power BI (DA-100). Daarmee zijn ze klaar voor een baan als (junior) data scientist, data engineer, data analist, business intelligence professional, of data & AI-consultant.

Benieuwd naar onze studenten? Leer ze hier kennen

Onze Gold Partners

We zijn er trots op dat we deze bedrijven onze Gold Partners kunnen noemen. Samen streven we naar meer diversiteit in ICT!

Logo_Microsoft-01
Logo_Macaw-01
Logo_Ilionx-01
Logo_BasicFit-01
Logo_BP_Soltutions-01

Onze Business Partners

Logo_Avanade-01
CGI_Logo_color
thumbnail_image001
dynamic-people-wint-aanbesteding-oasen

Meld je aan voor een digitale speed date-sessie KOM DIGITAAL SPEED DATEN MET ONZE KANDIDATEN
Algemene voorwaarden zijn van toepassing
MELD JE AAN

Ervaringen uit de praktijk

Paulien

Paulien

OUD-STUDENT | DATA-ANALIST BIJ AVANADE
“Ik had al een post-HBO en diverse online trainingen gevolgd om mezelf -na een carrière in commercie- klaar te stomen voor een rol in data analytics of data science. Toch wilde ik heel graag de Techionista Academy doen. Enerzijds omdat de technische skills complementair zijn aan wat ik reeds geleerd had. Zo leer je er veel op het vlak van data engineering; een hele waardevolle vaardigheid ongeacht welke kant binnen het data-domein je op zal gaan. Anderzijds vanwege de aandacht voor soft skills, zodat je na afloop vol vertrouwen en met een goed plan op zoek kan naar je volgende uitdaging. Het was behoorlijk intensief, en daardoor vond ik het juist zo geweldig. Ik heb waanzinnig veel geleerd; van de uitstekende trainingen en workshops maar vooral ook van elkaar en over mijzelf. En ondanks dat alles online was, heb ik een hele fijne verbondenheid ervaren met m’n lichting en met de Techionista-crew.”
Burcu

Burcu

Oud-student | Data Engineer bij Avanade
“Ondanks alle negatieve gevolgen van de pandemie, heeft de kans om deze academie 100% online bij te wonen me in staat gesteld om van 2020 een vruchtbaar jaar te maken. Met een achtergrond in Software Engineering en ervaring met data, was het leuk om mijn vaardigheden naar een hoger niveau te tillen met de Microsoft Azure cloud computing-technologieën. Het programma was behoorlijk intensief, er was veel te leren en was goed voorbereid! Hoewel we op afstand lessen volgden, was de groep in alle opzichten geweldig. Ik zal me altijd de geweldige tijd herinneren, die ik hier heb gehad. Nu werk ik als Data Engineer bij Avanade en kijk ik me enthousiasme naar de volgende hoofdstukken van mijn carrière.”
Dorien

Dorien

OUD-STUDENT | FREELANCE GENERAL SUPPORT
Aangezien ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in de data- en techwereld, overwoog ik al langere tijd om daar wat mee te doen. Toen de Corona-crisis uitbrak, viel mijn werk als virtueel assistent tijdelijk zo goed als stil en zag ik mijn kans. Ik heb me ingeschreven voor de Microsoft Azure Certified Data & AI-track van de Techionista Academy. In juni 2020 ging ik van start met de eerste groep die volledig online werd opgeleid. Het werd één groot avontuur. Niet alleen leerde ik enorm veel over data en tech, maar ook over mezelf. Daarnaast leerde ik een groep zeer gedreven vrouwen, trainers en inspirational speakers kennen. Mijn netwerk is geëxplodeerd. De contacten met mijn studiegenoten zijn nog steeds warm en we helpen elkaar waar we kunnen. Ondanks de nu nog voortdurende pandemie, zijn de meesten van ons alweer aan het werk en passen we de opgedane kennis volop toe.
Anita

Anita

OUD-STUDENT | FREELANCER DATA DRIVEN MARKETINGMANAGER
“Door de Corona crisis viel mijn interim werk als Marketingmanager tijdelijk stil, waardoor ik de ruimte kreeg in mijn agenda om weer te gaan leren. De wereld van data & AI was steeds meer een vereiste aan het worden om toe te voegen aan mijn marketing skills en het wekte mijn interesse om mij daarin verder te verdiepen. Het was niet alleen een enorme uitdaging en ervaring om nieuwe technische skills te leren, maar bovenal een cadeau om mijn netwerk uit te breiden met zoveel sterke vrouwen, trainers en business partners. We zijn de Corona crisis nog niet uit, maar ik sta inmiddels alweer volop in een werkend leven, maar dan nu als Data driven Marketingmanager. Ready for the future!”
kimmy

Kimmy

Data Insights Analyst bij Nestlé

De belangrijkste reden voor mij om deel te nemen aan de opleiding was dat ik mijn carrière een boost wilde geven. Ik besloot om deel te nemen aan de Academy en 4 maanden te besteden aan mijn ontwikkeling. Tijdens de opleiding heb ik grote datasets leren analyseren, data leren visualiseren en zelf predictive analyses leren maken. Naast deze technische skills is de rest van het programma een absoluut pluspunt van de opleiding. Zo hebben we gewerkt aan onze persoonlijke ontwikkeling, kwamen sprekers vertellen over hun carrière en kwamen we in contact met bedrijven die actief zijn in data science, bijvoorbeeld via de Job Fair.

marielle

Mariëlle

Data-, Analytics- en AI-consultant bij Macaw

De combinatie van hard- en softskills die Techionista biedt, is heel waardevol, maar wat voor mij nog het meest belangrijk is gebleken is de mogelijkheid om – in een informele setting – contacten te leggen met veel verschillende bedrijven. Data Science is een breed veld; het is belangrijk om uit te vinden wat bedrijven precies doen met Data Science, wat voor type mensen zij zoeken, maar vooral ook wat jij het liefst zou willen doen. Techionista helpt je op een heel prettige manier bij deze zoektocht en dat heeft mij een goede match opgeleverd met Macaw, waar ik nu een baan heb als Data, Analytics & AI Consultant. 

Charlotte Bril

Charlotte

Data-, Analytics- en AI-consultant bij Macaw

Het omscholingstraject van Techionista, maakte mijn carrièreswitch mogelijk. Data Science is een hot topic en elk bedrijf wil vroeg of laat datagedreven worden. Dus als je deze beweging voor bent, heb je veel werkopties om uit te kiezen. In slechts vier maanden leer je veel over het analyseren en visualiseren van gegevens en waar ik het meest van hield, was het maken van voorspellende analyses met machine learning-algoritmen. Klinkt moeilijk? Nee, dat is het niet! Je kunt het ook leren als je dat wilt.

Ik werk nu als Data-, Analytics- en AI-consultant bij Macaw, en ik vind het te gek dat ik veel meer zal leren en mezelf elke dag zal ontwikkelen om een ​​uitstekende datawetenschapper te worden. En dit alles omdat ik de grote beslissing nam om van carrière te veranderen, vier maanden in mezelf investeerde en de kennis en contacten van Techionista gebruikte.

Renate-1

Renate

Oud-student | Freelance data scientist

Vanuit mijn rol als Market Intelligence professional werd ik constant geconfronteerd met het gebrek aan een goed data inzicht en was ik altijd afhankelijk van anderen. Techionista heeft mij in zeer korte tijd van een leek op het gebied van data science tot een professional klaargestoomd, door de juiste combinatie van softskills en hardskills. Na de opleiding ben ik als freelancer aan de slag gegaan. Het maken van een stap naar zelfstandigheid was me niet gelukt zonder deze opleiding.”

Ineke Hoekman – van Hassel

Ineke Hoekman – van Hassel

Director Business Transformation at Microsoft

“We weten allemaal dat er heel weinig vrouwen in de IT werken. Daarnaast weten we ook dat diversiteit in welk beroep dan ook heel belangrijk is.We zullen de diversiteit met elkaar moeten realiseren, anders worden de functies te eenzijdig of uniform uitgevoerd.  We zijn deze academy niet specifiek voor banen binnen Microsoft gestart, maar juist voor onze klanten, potentiële klanten en onze partners. Daar is grote behoefte aan dit profiel.”

Suzanne_klein

Suzanne

Oud-student | Data scientist bij Ajax

“De kracht van het programma is dat je coaching krijgt van je teamleden én van professionals uit het vak. Gecombineerd met een uitgebreide soft skills-training en een business case is het de ideale mix. Wat ik eruit meeneem, is een waardevol netwerk en kennis om data science toe te passen in het bedrijfsleven. Inmiddels heb ik een droombaan als Data Scientist bij Ajax.”

Groot-Mark-de_o365

Mark de Groot

CEO BPSOLUTIONS

“Met het omscholingstraject van Techionista wordt de technische kant van kandidaten verder ontwikkeld; de kennis van data science. Dat is voor ons een fundament waarmee we kandidaten binnen ons bedrijf verder kunnen opleiden. Vorig jaar hebben we ook een data scientist bij Techionista gevonden. Met haar zijn we heel tevreden en zij doet het erg goed bij onze klanten.”

BPSOLUTIONS heeft inmiddels twee Techionista’s in dienst.

marit

Marit

Oud-student | BI Developer bij BNG Bank

“Na ruim 15 jaar niet meer in de ICT gewerkt te hebben, wilde ik graag een switch terug naar de ICT als dataprofessional. Het volgen van het Microsoft Professional Program for Data Science in een groep was voor mij de belangrijkste reden om aan de Techionista Academy deel te nemen. Omdat wij in hetzelfde tempo dezelfde modules volgden, was het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen met elkaar erg waardevol. Achteraf ben ik absoluut blij met de tijdsdruk en de positieve groepsdruk. Het snelkookpan-effect om in korte tijd de modules af te ronden, was voor mij de sleutel tot succes.

De inschatting die mij vooraf heeft besloten om de Techionista Academy te volgen, blijkt na afloop zelfs mijn verwachtingen te overtreffen: enorme boost van mijn zelfvertrouwen, uitbreiding van mijn netwerk met vele datagedreven professionals. En via het netwerk van Techionista ben ik al snel na afloop van het programma gestart in de data analytics met een mooie gecombineerde baan van werken en nog meer leren in de praktijk.
Het Microsoft programma vraagt een behoorlijk doorzettingsvermogen en investering in tijd en geld. Juist ook door de inhoudelijke begeleiding door Techionista is het mij gelukt om het programma succesvol af te sluiten. Mijn persoonlijke opbrengst is een sterk vergrote arbeidsmarktwaarde en een enorme toename van mijn motivatie en werkplezier in (big) data gedreven organisaties.”

Henk van Raan

Henk van Raan

CIO Johan Cruijff ArenA

“Als we het hebben over inclusion en diversity, dan vinden wij dat we daar ook een rol in moeten spelen. Door dit soort initiatieven te faciliteren, dragen wij ons steentje bij.”

De Johan Cruijff ArenA stelde twee jaar op rij zijn prachtige locatie ter beschikking aan de Techionista Academy.”

Martine_klein

Martine

Oud-student | Data Scientist bij het Britse Ministry of Justice

“Deze academy was voor mij de topkans om mijn Master in sociale wetenschappen future-proof te maken. In een paar weken intensieve training kregen wij programmeertalen en machine learning-technieken aangeleerd die in alle industrieën enorm gewild zijn. Met deze gouden mix van skills kon ik met een gerust hart naar het VK emigreren, met niet een maar twee job offers op zak! Ik werk nu als Data Scientist bij het Britse Ministry of Justice, waar ik o.a. de veiligheid van gedetineerden probeer veilig te stellen door bewaarders meer informatie te geven over geweld en zelfverwonding in gevangenissen.”

maaike

Maaike

Oud-student | Data Scientist bij BP Solutions

Tijdens mijn werk als moleculair bioloog, realiseerde ik me dat ik het werken met data nog leuker vond dan het werk in het lab. Daarom heb ik besloten om deel te nemen aan de Techionista Academy en me te laten omscholen tot data science professional. Ik heb er geen moment spijt van gehad! Tijdens de opleiding zijn mijn skills, netwerk én zelfvertrouwen enorm gegroeid. Ik heb genoten van het traject. Inmiddels werk ik als data scientist bij BP Solutions.

Martin ter Horst

Martin ter Horst

Principal Consultant Macaw

“Wij zijn heel enthousiast geraakt over het Techionista-programma. Deels door de mensen die erachter staan, maar vooral ook door de mensen die eraan meedoen. Dat zijn heel erg gemotiveerde mensen. Het is een programma (het omscholingstraject, red.) dat de verbinding legt tussen de kracht die de mensen al meenemen en de nieuwe kennis die ze daar opdoen. We hebben behoefte aan nieuwe instroom en nieuwe inzichten in dit domein.”

Macaw nam meerdere Techionista’s in dienst.

“Wij zijn heel enthousiast geraakt over het Techionista-programma. Deels door de mensen die erachter staan, maar vooral ook door de mensen die eraan meedoen. Dat zijn heel erg gemotiveerde mensen. Het is een programma dat de verbinding legt tussen de kracht die de mensen al meenemen en de nieuwe kennis die ze daar opdoen.”

Martin ter Horst, Principal Consultant Macaw
Macaw heeft vorig jaar maar liefst 6 Techionista’s in dienst genomen.

Zij dragen bij aan de Techionista Academy

Juliette

Juliette Gray

MENTOR DATA & AI BIJ DE TECHIONISTA ACADEMY
Anita

Anita de Beijl

OUD-STUDENT | Freelancer Data Driven Marketingmanager
Dorien

Dorien Nannings

Oud-student | Freelance General Support
Foto Ime Dekker

Ime Dekker

Mentor Data & AI bij de Techionista Academy
Site-images _ Teamleden _ Sanne

Sanne van Egmond

Project Manager bij Techionista
Teamleden site_Shy

Shyenne Bernds

MENTOR DATA & AI BIJ DE TECHIONISTA ACADEMY
Teamleden site_Tamira

Tamira van Roeyen

Directeur/Eigenaar Techionista
Team_site_Vivianne

Vivianne Bendermacher

Directeur/Eigenaar Techionista
Virginia

Virginia Roberts

Azure Technical Trainer, Microsoft
Mark f

Mark Farragher

AI Expert | Microsoft Certified Trainer | Scrum Master
Site-images _ Teamleden _ Alice

Alice Bom

Data Scientist bij Avanade
Site-images _ Teamleden _ Mirjam

Kire Hajba

Team Lead, Data Science, Applied Analytics & AI bij Macaw
Mirjam van Olst

Mirjam van Olst

Executive Operations Lead France, Belgium, Netherlands at Avanade
Peter ter Braake

Peter ter Braake

Microsoft Data Platform and Analytics trainer and consultant, former MVP
marielle

Mariëlle Koekenbier

Oud-student | Data, Analytics en AI-consultant bij Macaw
Site-images _ Teamleden _ Wendy

Wendy van Gilst

Client Solutions Manager bij LinkedIn
Annemarie

Annemarie Steen

DISC Specialist
Site-images _ Teamleden _ Saskia

Saskia Haafkes

Specialist Onderhandelen bij Bureau Beaufort
Remsey Mailjard

Remsey Mailjard

Software Developer & IT Trainer | Eigenaar Skills4-IT
Jeroen ter Heerdt

Jeroen ter Heerdt

Program Manager bij Microsoft
Wendy van Wijngaarden

Wendy van Wijngaarden

Recruiter Techionista Academy
Maaike

Maaike van Putten

Software developer | Trainer Bright Boost
Chris Potter

Chris Potter

Personal Branding specialist/eigenaar Bureau Beaufort
Team_site_Marc

Marc Lelijveld

Data & AI consultant bij Macaw
Megan Bloemsma

Megan Bloemsma

Cloud Solution Architect ISV bij Microsoft
Waldemar

Waldemar de Haas

Microsoft Certified Trainer
Site-images _ Teamleden _ Renate (1)

Renate van Kempen

Oud-student | Freelance data scientist