Maaike

Maaike van Putten

Software developer | Trainer Bright Boost
In 2013 studeerde ik af: een bachelor met een major in wiskunde en een MSc in communicatie. Al die tijd wist ik niet echt wat ik op de lange termijn wilde gaan doen. In 2014 begon ik als software developer bij Capgemini. Ik had al wel enige voorkennis van software development maar niet veel. Ik leerde hier Java en C# en deed mijn eerste ervaring op als software developer. Al snel begon het te kriebelen om ernaast trainingen te gaan geven en in de avonden werkte ik aan privé-projecten.
Ik begon met een serie ‘IT voor niet-IT’ers’-trainingen onder de naam Bright Boost, waarin ik diverse onderwerpen die intimiderend klinken zoveel mogelijk in Jip en Janneke-taal uitleg. In die tijd gaf ik de training vooral aan recruiters. Al snel volgden ook software development-trainingen voor omscholers en junioren. En tegenwoordig geef ik ook geavanceerde trainingen. Hiernaast ben ik altijd zelf ook projecten blijven doen. Momenteel werk ik mee aan een legal tech-project, studeer ik parttime rechten aan de Radboud universiteit en geef ik trainingen over diverse onderwerpen aan diverse doelgroepen, van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot senior software-developers en managers van IT-afdelingen die zelf meer IT-kennis willen. Ik ben hier veel uren per week mee bezig, maar het voelt eigenlijk niet als werken, eerder als een behoorlijk tijdrovende hobby. Het zelf kunnen maken wat je verzint, vind ik misschien nog wel het gaafste aan dit vakgebied. Ik geloof heel erg dat je alles kunt bereiken wat je wil, zolang je er echt voor gaat. Vanuit die gedachte help ik graag andere mensen om nieuwe dingen te leren.
Tijdens het Microsoft Azure Certified Data & AI track verzorgt Maaike een inspiratiesessie over haar pad in de wereld van ICT met een vleugje Python. Vervolgens geeft Maaike een introductiesessie Data & AI. 

Other Members