Ons Verhaal

Wij helpen vrouwen richting toekomstbestendige banen in ICT en tech.

500
VROUWEN VOLGDEN EEN WORKSHOP
427
SPEEDDATES MET ICT-BEDRIJVEN
95
PROCENT VOND EEN BAAN VIA TECHIONISTA*

*“Van de vrouwen die deelnamen aan onze omscholingstrajecten, vond 95% een baan in ICT. Je merkt echt dat onze speeddate-sessies met ICT-bedrijven een wereld van verschil maken in het sollicitatieproces. Het werkt!”

Tamira van Roeyen, Co-Founder

Wie is Techionista

De founders van Techionista zijn Vivianne Bendermacher en Tamira van Roeyen. Na hun jarenlange ervaring in de media als respectievelijk hoofdredacteur en digital transformation manager, hebben zij in 2017 besloten zich te richten op een van de grootste uitdagingen van deze tijd: die van diversiteit en inclusie in de wereld van ICT en technologie. Dat doen ze vanuit Techionista; een bloeiend bedrijf dat zich richt op inspiratie en educatie voor vrouwen op het gebied van ICT en technologie.

Inmiddels hebben ze een indrukwekkend track record opgebouwd. Zo hebben ze meer dan 400 vrouwen getrakteerd op een dagje websites bouwen; hebben ze inmiddels tientallen vrouwen omgeschoold tot een baan in data science én die vrouwen bovendien bijgestaan en ondersteund in hun zoektocht naar een baan. Gevolg: 95% van de door Techionista omgeschoolde vrouwen is nu aan het werk in ICT. Daarnaast is Vivianne met regelmaat te zien op tv als techdeskundige en treedt in die hoedanigheid op als rolmodel; iets waar Techionista erg in gelooft. We hebben meer rolmodellen nodig om zo vrouwen te enthousiasmeren ook iets in ICT of technologie te gaan doen. Daarom organiseerde Techionista de Techionista Awards, in samenwerking met Microsoft, Google, Facebook, SAS en DeanOne.

Onze missie

Wij zetten ons in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Ons doel: meer vrouwen werkzaam in technologie en ICT en meer (gender)diversiteit op de arbeidsmarkt. Want: door robotisering en automatisering zijn in 2022 75 miljoen banen flink veranderd of zelfs verdwenen. Er is ook goed nieuws: er zullen ook nieuwe banen ontstaan: zo’n 133 miljoen. Maar dat zullen vooral banen zijn met een heel sterke ICT- en technologiecomponent.

In de wereld van ICT zijn vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd. Daar waar de grootste klappen gaan vallen – administratieve en facilitaire functies – zijn vrouwen juist oververtegenwoordigd. Als wij de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt willen behouden, moeten we nú iets doen. We moeten hen empoweren met ICT-skills. That’s where Techionista comes in. Wij inspireren met tech, leiden op, scholen om én bemiddelen naar een baan.

“We hebben geen tijd om te wachten op de nieuwe generatie om de gendergap te dichten. Als we vrouwen nú niet verrijken met ICT-skills en hen omscholen tot future proof tech-banen; neemt genderdiversiteit op de arbeidsmarkt alleen maar verder af.”

Vivianne Bendermacher, Founder

Ons Team