Kies voor een carrière in data science

Deelnemen aan de Microsoft Azure Academy Powered by Techionista

De Microsoft Azure Academy for Data Science, powered by Techionista is er speciaal voor vrouwen die hun carrière een boost willen geven. Voor vrouwen die ambitieus zijn en die zich aangetrokken voelen tot de wereld van data science. Voor vrouwen die bereid zijn vanaf 16 september 16 weken lang fulltime aan de slag te gaan.

Tijdens deze intensieve opleiding word je door ervaren docenten klaargestoomd voor een baan in data science. Als consultant bijvoorbeeld, als data science professional of data-analist. Na deze opleiding heb je het Microsoft Professional Program Data Science Certificaat op zak én je eerste praktijkervaring, dankzij een uitgebreide business case.

Techionista Academy

1. De selectie

Het tempo van deze opleiding ligt hoog. Logisch: want in 16 weken tijd word je klaargestoomd voor een carrière in data science. Daarom is deze opleiding niet voor iedereen even geschikt. Enige voorkennis van analytics en programmeren is echt een plus. Heb je nog nooit iets met programmeren gedaan? Trakteer jezelf dan bijvoorbeeld eens op een online cursus Python: het vergroot je kansen om geselecteerd te worden aanzienlijk. Verder letten wij op mentaliteit: nieuwsgierigheid, leergierigheid en doorzettingsvermogen vinden wij belangrijker dan een specifiek diploma. Verder geloven wij in leeftijdsdiversiteit: dus of je nou begin twintig bent, of midden vijftig: je maakt een kans geselecteerd te worden voor deze opleiding.

Techionista Academy

2. De opleiding

Tijdens deze intensieve 16-weekse opleiding word je door ervaren docenten onderwezen in de hard skills die nodig zijn voor een goede data scientist. Zo leer je data analyseren en visualiseren met PowerBI en werken met Python en T-SQL. Je bijt je vast in de wiskundige basis voor machine learning en kunstmatige intelligentie. En natuurlijk word je ook onderwezen in ethiek en recht op het gebied van data. Na het afronden van een business case en een eindproject, ga je op voor het eindexamen dat moet resulteren in het behalen van het Microsoft Professional Program for Data Science Certificaat.
Daarnaast doorloop je een uitgebreid soft skills-programma dat je onder meer vaardiger maakt in het geven van presentaties, time management, persoonlijk leiderschap en netwerken. Deelnemers van vorige edities geven aan dat zij dankzij de softskillstraining steviger zijn geworden en de arbeidsmarkt met meer vertrouwen tegemoet treden.

Techionista Academy

3. Blended learning

Wij geloven in blended learning. Dat is een fancy term voor een combinatie van online en offline leren. Elke week ben je drie dagen op locatie samen met je medestudenten. Daar krijg je klassikaal context van je hardskills-docenten én houden je medestudenten je scherp. Ook doorloop je samen het softskills-programma. Denk aan presentatietraining en teambuildingsessies, maar je leert bijvoorbeeld ook onderhandelen. We sturen enorm op zelfredzaamheid en teamwork. Als je iets niet begrijpt, vraag je eerst je medestudenten om hulp. Dat kan face-to-face, maar natuurlijk zorgen we ook voor een online plek om samen te werken. Twee dagen per week werk je online vanuit huis. Die tijd heb je hard nodig om elk module succesvol af te ronden.

Techionista Academy

4. De baan

Tijdens de Microsoft Azure Academy for Data Science, powered by Techionista organiseren we twee banenmarkten. Op die avonden ga je speed daten met potentiële werkgevers. Zo maak je op een heel laagdrempelige manier kennis met verschillende bedrijven. Is er een match tussen jou en een bedrijf? Dan plannen we uiteraard een tweede, uitgebreider gesprek voor je in. Voor sommige kandidaten van vorige edities heeft zo’n speeddate geleid tot een daadwerkelijke baan. Voor anderen hielp het om sollicitatie-ervaring op te doen en om goed in kaart te brengen welk type bedrijf het beste past. Weten hoe het kandidaten van vorige edities is vergaan? Bekijk dan vooral even deze video en lees de testimonials.

Van opleiding tot baan

De deelnemers van de vorige academy hebben inmiddels een baan in data science

Tijdens de opleiding organiseren wij twee banenmarkten. Kandidaten gaan dan speed daten met geïnteresseerde bedrijven. Voor sommige deelnemers van de vorige editie van de Microsoft Azure Academy for Data Science, powered by Techionista resulteerde dat uiteindelijk in een baan. Voor anderen was het een welkome sollicitatie-oefening die ze later gebruikten om een baan te scoren. Tijdens de banenmarkt van de vorige editie waren de volgende bedrijven aanwezig: ABN AMRO, Ajax – ArenA, Allego, Breinwave, Cegeka, Data Science Lab, Ensior, Herke ICT Group, Heroes, iFunds, KPN, OCTO, Schiphol, Tatasteel, Timing, TRUE BV en Valid. Wil je weten waar de deelnemers van de vorige editie inmiddels werken? Lees dan zeker hun testimonials even!

De opleiding in vogelvlucht

Techionista Academy

DE HARDSKILLS

 • met Microsoft Excel data verkennen
 • met T-SQL relationele databases bevragen
 • data-modellen maken en data visualiseren met Power BI
 • het toepassen van statistische methodes om data te verkennen
 • werken met de programmeertaal Python
 • de basis van Machine Learning
 • Azure Machine Learning toepassen
 • een data-probleem oplossen met Machine Learning
 • de basis van Predictive Analytics
Techionista Academy

DE SOFTSKILLS

 • MBTI/JTI: ontdek je unieke talenten en kom tot een beter begrip van jezelf, je motivaties, je talenten en groeidomeinen
 • communicatieve vaardigheden
 • Persoonlijke Effectiviteit: op welke manier speelt jouw persoonlijkheid een rol bij je voorkeuren en gedrag
 • manage jezelf en je tijd beter
 • leer hoe je jezelf krachtig en succesvol neerzet
 • leer overtuigend pitchen
 • leer hoe je je verhaal presenteert
 • training in Online netwerken via LinkedIn
 • training Netwerken: leer te geven zonder te herinneren en te ontvangen zonder te vergeten
 • leer onderhandelen door je persoonlijke beïnvloedingsvoorkeurstijl effectief in te zetten
Techionista Academy

DIT KRIJG JE

 • Een intensieve 16-weekse opleiding aan de Microsoft Azure Academy for Data Science in de Johan Cruijff ArenA
 • Goed begrip van Python, Azure Machine Learning, HDInsight
 • Inzicht in hoe je data moet visualiseren met Power BI
 • Het Microsoft Professional Program Data Science Certificaat
 • Les van een Personal-Branding-expert
 • Inzicht in je onderscheidende talenten en kwaliteiten
 • Onderhandelingstechnieken en authentiek presenteren
 • Een pakkende elevator pitch en een aanzet voor je LinkedIn-profieltekst
 • Een perfect vormgegeven cv
 • Een introductie bij gave potentiële werkgevers
 • Techionista’s efforts om je te helpen aan een baan in datascience

Dit waren de kandidaten van vorig jaar

Scroll verder om erachter te komen of jij net zo’n geschikt profiel hebt als deze kandidaten.

Wat zien wij als het juiste profiel?

Het tempo van deze opleiding ligt hoog. Logisch: want in 16 weken tijd wordt een kandidaat helemaal klaargestoomd voor een carrière in data-science. Daarom is deze opleiding niet voor iedereen even geschikt. Enige voorkennis van analytics en programmeren is echt een plus. De ervaring leert dat een afgeronde bèta-opleiding ook helpt, al is dat geen must.

Iemand die bij meerdere van onderstaande punten een vinkje kan zetten, komt in aanmerking voor onze selectie.

 • nieuwsgierig, vasthoudend, probleemoplossend en communicatief sterk
 • sterke affiniteit met ICT en technologie
 • een achtergrond in commerciële sales, business development, consultancy
 • analytisch onderlegd zijn
 • als projectmanager of -medewerker, of als consultant betrokken bij IT-gerelateerde projecten
 • een afgeronde bèta-studie

Kost dat?

De totale opleidingskosten zijn  € 12.000 ex. BTW.  Maar dankzij de steun van Microsoft en de Johan Cruijff ArenA kunnen we een korting geven van € 3.000. Dat betekent dat de restschuld niet € 10.005 ex BTW is, maar € 7.005 ex BTW. Als deelnemer betaal je een eigen bijdrage van € 1.995 ex. BTW (€ 2.413,95 inclusief BTW).

Wie betaalt dan de overige € 7.005 ex BTW? Er zijn 3 scenario’s mogelijk:

Logo techionista
Scenario 1

Wij betalen je opleiding

Hoewel we ervan overtuigd zijn dat je snel na het afronden van deze opleiding een baan hebt gevonden, is er nog altijd een kleine kans dat dat niet lukt. Als dat zo is, nemen wij de rest van je opleidingskosten van € 7.005 ex BTW voor onze rekening. Jij betaalt alleen je eigen bijdrage van € 1.995 ex. BTW (€ 2.413,95 inclusief BTW) voor aanvang van de opleiding.

Logo techionista
Scenario 2

Je nieuwe werkgever betaalt je opleiding

Je hebt volgens verwachting snel na het afronden van deze opleiding een baan gevonden. Je nieuwe werkgever betaalt dan de rest van je opleidingskosten van  € 7.005 ex BTW aan ons terug. Jij betaalt alleen je eigen bijdrage van € 1.995 ex. BTW (€ 2.413,95 inclusief BTW) voor aanvang van de opleiding.

Logo techionista
Scenario 3

Je huidige werkgever betaalt je opleiding

Misschien heb je al een heel leuke baan en wil je huidige werkgever in je opleiding investeren. Je huidige werkgever betaalt dan de rest van je opleidingskosten van € 7.005 ex BTW aan ons terug. En wie weet, wil je baas ook je eigen bijdrage van € 1.995 ex. BTW voor aanvang van de opleiding voor zijn/haar rekening nemen…

De Microsoft Azure Academy for Data Science, powered by Techionista is een initiatief van

Contact

Stuur ons een berichtje, of bel naar 020 – 21 01 963.