Testimonials

Deze vrouwen gingen je voor

De eerste Microsoft Azure Academy for Data Science, powered by Techionista startte in het voorjaar van 2018. De deelnemers van deze eerste editie vertellen je graag hoe zij deze intensieve opleiding hebben ervaren én hoe het hen naar een baan in data science heeft geholpen.

Mariëlle

”De combinatie van hard- en softskills die Techionista biedt, is heel waardevol. Maar wat voor mij nog het meest belangrijk is gebleken, is de mogelijkheid om – in een informele setting – contacten te leggen met veel verschillende bedrijven. Data science is een breed veld; het is belangrijk om uit te vinden wat bedrijven precies doen met data science, wat voor type mensen zij zoeken, maar vooral ook wat jij het liefst zou willen doen. Techionista helpt je op een heel prettige manier bij deze zoektocht en dat heeft mij een goede match opgeleverd met Macaw, waar ik nu een baan heb als Data, Analytics & AI Consultant.”

Renate

”Vanuit mijn rol als Marketing Intelligence professional werd ik constant geconfronteerd met het gebrek aan een goed data-inzicht en was ik altijd afhankelijk van anderen. Deze opleiding heeft mij in zeer korte tijd van een leek op het gebied van data science tot een professional klaargestoomd, door de juiste combinatie van softskills en hardskills. Het tempo en niveau lagen hoog, maar dat vond ik persoonlijk erg prettig, want mijn doelen waren: zo snel mogelijk onafhankelijk worden en een stap maken in mijn carrière. Deze doelen heb ik gehaald en ik ben na de opleiding als freelancer aan de slag gegaan. Het maken van een stap naar zelfstandigheid was me niet gelukt zonder deze opleiding.”

Kimmy

”De belangrijkste reden voor mij om deel te nemen aan de opleiding was dat ik mijn carrierre een boost wilde geven. Ik besloot om deel te nemen aan de Academy en 4 maanden te besteden aan mijn ontwikkeling. Tijdens de opleiding heb ik grote datasets leren analyseren, data leren visualiseren en zelf predictive analyses leren maken. Naast deze technische skills is de rest van het programma een absoluut pluspunt van de opleiding. Zo hebben we gewerkt aan onze persoonlijke ontwikkeling, kwamen sprekers vertellen over hun carrière en kwamen we in contact met bedrijven die actief zijn in data science, bijvoorbeeld via de Job Fair.” Kimmy werkt nu als Data Insights Analyst bij Nestlé Purina Nederland.

Maaike

”Tijdens mijn werk als moleculair bioloog, realiseerde ik me dat ik het werken met data nog leuker vond dan het werk in het lab. Daarom heb ik besloten om deel te nemen aan de Techionista Academy en me te laten omscholen tot data science professional. Ik heb er geen moment spijt van gehad! Tijdens de opleiding zijn mijn skills, netwerk én zelfvertrouwen enorm gegroeid.”

Charlotte

”De Microsoft Azure Academy for Data Science heeft mijn carrière switch mogelijk gemaakt! Data Science is een ‘hot topic’ en elke organisatie wil vroeger of later data-gedreven worden. Als voorloper in deze beweging, liggen de kansen voor het oprapen! Tijdens de Academy hebben we in een korte tijd heel veel geleerd over data analyseren-, en visualiseren. Ik werk nu als Data, Analytics en AI consultant bij Macaw en daar krijg ik de kans om te blijven leren en mezelf verder te ontwikkelen in de wereld van data science. Tijdens de opleiding ben ik via Techionista in contact gekomen met Macaw en zo is mijn carrière switch tot stand gekomen!”

Suzanne

“De kracht van het programma is dat je coaching krijgt van je teamleden én van professionals uit het vak. Gecombineerd met een uitgebreide soft skills-training en een business case is het de ideale mix. Wat ik eruit meeneem, is een waardevol netwerk en kennis om data science toe te passen in het bedrijfsleven. Inmiddels heb ik een droombaan als Data Scientist bij Ajax.”

Martine

“Deze academy was voor mij de topkans om mijn Master in sociale wetenschappen future-proof te maken. In een paar weken intensieve training leerden wij programmeertalen en machine learning-technieken die in alle industrieën enorm gewild zijn. Met deze gouden mix van skills kon ik met een gerust hart naar het VK emigreren, met niet een maar twee job offers op zak! Ik werk nu als Data Scientist bij het Britse Ministry of Justice, waar ik o.a. de veiligheid van gedetineerden probeer veilig te stellen door bewaarders meer informatie te geven over geweld en zelfverwonding in gevangenissen.”

Marlene

Graduating from the Microsoft Azure Academy for Data Science, powered by Techionista makes me more resilient for the future. Regardless if you are on the tech or business side of a company, we all need to be able to make decisions based on data and not on our instincts. The academy helped me to develop a skill that enables me to find answers to questions unknown that drives better business decisions. This is an added value and will definitely change my career overtime.
Marlene is Lead Digital Transformation Consultant and Certified Data Scientist at LinkedIn. 

Seba

“Als Strategisch Adviseur Informatiemanagement ben ik gefascineerd door de impact van digitaal op organisaties. Data Science is zo’n ontwikkeling. Deelnemen aan de Techionista Academy gaf mij de kans om vijf maanden in Data Science te duiken. Van Python tot de benodigde soft skills. Door het programma heb ik mijn ICT-kennis verbreed, mijn softskills verrijkt, mijn netwerk uitgebreid en een fantastische baan als Principal Consultant Data bij Breinwave gekregen.”

Teresa

“During my Master’s degree I fell in love with Data Analysis, and decided to educate myself in this fantastic field of study. The Microsoft Azure Academy for Data Science, powered by Techionista provided me a with a strong foundation in Statistics, Machine Learning and Python, and improved greatly my soft skills, preparing me for a career in Data Science. Being part of the Techionista team was a great experience, where I felt welcome, understood, and strongly supported in finding my dream career job. This was, with no doubt, a life changing experience.”

Roseline

“Tijdens deze opleiding werden we klaargestoomd voor het Data Science-vak waarin hard- en softskills-trainingen elkaar afwisselden en coaches langskwamen voor inspirerende casussen en verhalen. De kracht van deze academy ligt in het feit dat we veel vrijheid genoten in onze keuzes, samenwerkingen en technieken. Hierdoor bewandelde ieder van ons een eigen pad vanuit een hechte groep die ontstond. Een unieke aanpak die ons zeker op weg helpt naar de volgende data uitdaging! Ik ben inmiddels werkzaam als Data Scientist bij Octo.”

Leonie

In het verleden had ik wel wat met data gewerkt en dat beviel me goed. Toch wist ik nog niet precies wat data science in de praktijk zou betekenen en of het bij me zou passen. De academy gaf me in korte tijd een overzicht van het vakgebied. Inmiddels werk ik in de functie van data scientist voor BPSolutions. Ik combineer nu mijn ervaring als consultant, wat ik voorheen was, en mijn kennis in data science om klanten voorwaarts te helpen met vraagstukken op het gebied van data. De academy was een ontdekkingsreis van hard werken, samen met mijn medestudenten en coaches. Waarbij we geweldig ondersteund werden door Techionista en Microsoft, die dit programma met veel passie en inzet mogelijk maakten.” (2018)

Jyothi

“The Microsoft Azure Academy for Data Science, powered by Techionista has opened up the gates of opportunity for me. I had reached my threshold to finding a new job in the Netherlands, but hearing about this program motivated me to get back again and give it a try. This helped me build not only my technical capabilities but also helped me grow in confidence as a person, more professional exposure and also huge pride in being a woman. I’m now working as a DevOps engineer at Cargonaut Nederland B.V.” (2018)

Marina

“Deze Academy was een perfecte mogelijkheid om mijn carrièrewensen en -plannen te verwezenlijken. Wij studeerden hard, moesten veel inleveren op het gebied van tijd, sociaal leven en nachten slaap, maar het resultaat was fantastisch. De combinatie van theoretische kennis en praktijk gaf me een boost in zelfvertrouwen. De hoge eisen en de kwaliteit van deze academy zorgden ervoor dat 90% van de alumni’s na korte tijd heel toffe jobs hebben gekregen. Ik ben inmiddels data scientist bij Smallsteps BV.” (2018)

Anita

“This academy helped me at three levels:

  1. To network with other professionals in the Netherlands
  2. To update my Data Science skills
  3. To boost my confidence level to apply for and find a job

I’m now working as a data scientist for Data4Development. (2018)

Chithra

“It was a great opportunity to start with this Data Science program. The courses were very helpful and tremendous hands-on with data. Above all, the soft skills program was very much appreciated. Overall, this was an awesome experience.” (2018)

Sabine

“Als psycholoog heb ik de kans gekregen om de opleiding Data Science te doen aan de Academy. Een compleet nieuwe wereld ging er voor me open; hoe je aan de hand van data voorspellingen op het gebied van gezondheid kan doen. Stap voor stap zijn we met veel persoonlijke aandacht door het programma heen begeleid. Iedereen kreeg zo de kans om op haar manier het certificaat te halen. Dankbaar dat ik deze kans gekregen heb!”

Sumana

The courses have given me the insights of Azure Cloud Platforms and the components in it that I can fabricate to improve business efficiency and effectiveness. I also learned the tricks of the trade in transforming data into useful information through visualization and analytics. On top of that, the soft skills sessions gave me a mindset framework to circumvent women’s hurdles in technology. As of today, I am no longer just a bystander but a fully engaged Data Scientist. I’m now working as a Coach Data Science at Future Skills Lab.”

Angie

“I chose the Academy especially to refresh my knowledge about statistics and learn to program in Python, but the Academy offered so much more. I’ll be honest, it wasn’t always easy, it wasn’t always fun. But it taught me what it takes to be(come) a data scientist. It was an inspiring experience to be learning, working and growing together with such a diverse group of women.”
Angie is now a Young Professional at Inergy Analytical Solutions B.V.

Poké

“Na jarenlang te hebben gewerkt in de financiële sector, heb ik de switch gemaakt naar de wereld van Data Science. Een switch waar ik geen spijt van heb. De opleiding heeft mij de kans gegeven om mijn affiniteit met data (analyse) verder te verdiepen. De kracht van het programma is de coaching van professionals uit de praktijk maar ook de coaching van je medestudenten. Het heeft mij een prachtbaan opgeleverd als Sr. Business Consultant Data bij Breinwave B.V.”