Over ons

Wij zijn Techionista

Wij zetten ons in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Hoe dan? Door erover te praten in de media en op podia, door vrouwen op te leiden én door hen te bemiddelen naar een baan. En wie zijn ‘wij’ nou precies? Wij zijn Founder Vivianne Bendermacher en Co-founder Tamira van Roeyen. We hebben jarenlange ervaring in de media. Vivianne is oud-hoofdredacteur van de merken KIJK, Know How en VIVA en is nu techexpert van RTL Boulevard, techcolumnist voor onder meer Technisch Weekblad en veelgevraagd spreker. Tamira heeft als marketingmanager merken als Flair en VIVA bestierd en was Digital Strategy and Transformation Manager van Sanoma’s vrouwendomein. Samen zetten wij ons nu met Techionista in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Ons doel: meer vrouwen werkzaam in de techscene en meer diversiteit op de arbeidsmarkt. Ons motto: de werknemer van de toekomst is autodidact. Oftewel: met het juiste steuntje in de rug, kun je álles bereiken. Ja, ook jij!

Inspireren en rolmodellen zichtbaar maken

Vanuit de Techionista Agency inspireren wij vrouwen (en mannen) met Technologie. Dat doen we door veel over technologie en ICT te praten: zo is Techionista’s founder, Vivianne Bendermacher, de vaste technologie-deskundige van RTL Boulevard, is ze veelgevraagd spreker en host, en schrijft ze columns voor onder meer Technisch Weekblad. Daarnaast maken we andere vrouwelijke rolmodellen in tech en ICT zichtbaar(der). Want zij zijn nodig om andere vrouwen (en meisjes) te verleiden ook voor tech te kiezen. Dat doen we onder meer door eens per jaar de Techionista Awards uit te reiken. Vanuit de Techionista Agency hosten we daarnaast samen met partners als SAS en GoDataDriven online talkshows en organiseren we samen met partners als Microsoft en Google events zoals DigiLadies en Techionista’s Toekomst Café.

Vanuit de Techionista Academy worden vrouwen empowered met nieuwe skills. Dat kan met een Masterclass van 1 dag, een Bootcamp van 1 week of een opleiding van 3 maanden. Op deze website vind je ons aanbod.

Onze missie stopt niet bij het inspireren en opleiden alleen. We zijn pas tevreden als we de arbeidsmarkt daadwerkelijk diverser hebben gemaakt. Daarom introduceren we vrouwen die een opleiding hebben gevolgd aan de Techionista Academy op de arbeidsmarkt. Dat doen we bijvoorbeeld door een banenmarkt te organiseren waar vrouwen hun potentiële werkgever ontmoeten.

Contact